maanantai 3. syyskuuta 2018

Aurinkoinen palmikkoneule

Aloitin heti edellesin valmiin villapaidan jälkeen uuden paidan. Olin jo valmiiksi suunnitellut mallin ja langan mitä siihen käyttäisin. Sitten aloittaessani pienoisena yllärinä tuli, että lanka olisi kaksin kertainen. Jaahas, mitenköhän lanka tulee riittämään, mutta kyllä tuota keltaista lankaa näytti sen verran kuitenkin olevan, että eiköhän siitä nyt yhden paidan saa tehtyä.



Pohjana käytin tätä Drops Design'n mallia: DROPS 96-4. Ja kun olin tehnyt palmikkokuviota hetken, niin omaan silmään se ei näyttänyt menevän oikein. Voi tietenkin olla, etten tehnyt sitä oikein, mutta päätin kuitenkin soveltaa ja keksiä keskelle jonkin toisen palmikkokuvion. Eli se keskimmäinen palmikkokuvio on otettu tästä Drops Design'n ohjeesta: DROPS Extra 0-556.

Ajattelin alkuperäisestä palmikkokaaviosta pitää käytössä nuo sivupalmikot, niin laskelmieni mukaan tuossa jälkimmäisessä palmikkokuviossa on 7 silmukka liian vähän. Joten päätin, että kun lisää silmukoita alkuperäisen ohjeen mukaan, niin lisäänkin vain 16 silmukkaa, enkä 17 silmukkaa. Ja sitten reunoilla olevia sileitä osioita lisään molempia 3 silmukalla, joten molemmissa sivuissa on 26 silmukkaa, 23 sijaan.

Anteeksi tämä pikkutarkka sepustus, mutta tämä on nyt samalla muistiinpano itselleni, että en unohda vaikka työ sattuisi jäämään kesken.

Sitten vielä kun toinen palmikkokuvio aloitetaan nurjalta puolelta ja toinen oikealta, niin joutui taas soveltaa. Aloitin siis palmikot oikealta puolelta ja sivupalmikot alkuperäisestä ohjeesta tulee joka seitsemäs kerros, niin sain tämän toimimaan.


Suunnittelen tässä, josko pistäisin pientä arvontaa pystyyn täällä blogissa. Tuli nimittäin siivottua tuo käsityökaappi ja sieltä tulikin jonkin verran tavaraa millä en tee yhtään mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti