tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenterin joulukranssi

Osallistuin ensimmäistä kertaa Facebookin Käsityöblogit-ryhmän järjestämään joulukalenteriin. Kolmas päivä siis pamahti, enkä vieläkään ollut keksinyt kunnon aihetta, saati sitten saanut mitään jouluista askarreltua.

Edellisen päivän blogi löytyy täältä.

Pikkuhiljaa aloin innostumaan ajatuksesta "joulukranssi", selvä sitten.. Mitähän kaikkea siihen tarvitsee, no tietyllä tavalla vaikka mitä, mutta kuitenkaan ei sitten kauheesti.


Siis Sinellistä ostamaan styrox-kransseja ja palloja. Päätin tehdä jämälanka joulukranssin. Isot pallot oli vähän turhan isoja tuohon kranssiin ja palloja oli kaiken kaikkiaan liian vähän.


Ensimmäinen pallo päällystetty langalla ja tutustuttu kuumaliima-pistoolin ihmeelliseen maailmaan. Meinasi kyllä kranssit ja liimat lennellä pitkin huonetta, kun kaikki ei mennytkään kuin elokuvissa. Osaan olla todella kärsimätön ja haluan että jotkut käsityöt valmistuu samantien.


Siispä suunta kohti kauppaa ja ostamaan jouluköynnöstä. Oli muuten todella vaikea löytää vihreän värinen köynnös.


Ensimmäiset 2,7 metriä + miljoona hileglitteriä myöhemmin.


Köynnöksessä oli nuo hileet jo valmiina ja niitä löytyi tuon laittamisen jälkeen ihan joka paikasta. Pitäisi nytkin kaivaa imuri esiin ja koittaa päästä niistä eroon.


Minulla oli ennestään tallessa pieniä sinisiä joulupalloja. Niistä vain langat irti ja kunnolla kuumaliimaa siihen kohtaan mihin halusin pallot kiinnittää. Oli jo ihan hauskan näköinen tuollain.

Harkitsin aluksi, että laitanko mitään muuta kuin nuo siniset pallot, mutta kävin sitten kaivamassa kultaiset pallot kaapista ja nekin sai oman paikkansa.

Punainen naru tuli puolivahingossa, kun piti keksiä, että milläs se kranssi saadaan oveen kiinni. Eihän tämä mikään mestariteos ole, mutta ihan ensimmäinen kranssi jonka olen koskaan tehnyt. Sai paikkansa meidän ulko-ovesta, saa nähdä päätyykö lopulta kuitenkin jollekkin sukulaiselle lahjaksi.

6 kommenttia:

  1. Hieno kranssi tuli :) kiitos osallistumisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensi kerralla pitää koittaa valmistautua paremmin ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Jossain vaiheessa pitää tehdä sellaisia kausikransseja :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä pitää hakea sitten lisää joulukoristeita, niin näitä voisi tehdä vaikka sukulaisille lahjaksi :)

      Poista