tiistai 2. syyskuuta 2014

Kaaripitsisukkia

Ihastuin tähän malliin jo aikoja sitten facebookissa. Sukkia oli tehty erillaisilla ja erivärisillä langoilla, joten minunkin oli pakko kokeilla:

Ohje: Facebookin Voihan villasukka! -ryhmästä
Lanka: Kirpputorilta ostettu lanka
Koko: 36
Puikot: 3,5

Ensimmäinen sukka valmistui kovalla tohinalla, kun innostuin niin paljon uudesta mallista. Ohjeesta poiketen tein alun 1o, 1n joustinneuleena.


Omaan jalkaan sukista tuli oikein passelin kokoiset. Kaaripitsin jälkeen tein taas 1o, 1n joustinneuletta muutaman sentin verran. Lanka on aika samanpaksuista kuin Novitan 7 veljestä langat. Tämä lanka on vain kokonaan akryylilampaasta (vyötteessä oli lampaan kuva ja kiinaksi tekstiä).

Seuraavat sukat saivat alkunsa heti ensimmäisten jälkeen. Innostuin niin tästä mallista. Näissä oli käytössä Red Heartin Shimmer langat, väreinä punainen ja luonnonvalkoinen. Harmi, että kuvissa kimmellystä ei oikein huomaa :/ Langat olivat niin sanotusti jämälankoja. Olin ostanut aikaisemmin jo 2 kerää valkoista ja 2 punaista. Niistä oli jo valmistunut ennen näitä tennarisukat, joululapaset ja olga-sukat. Ja silti lankaa riitti vielä näihin ja jäi runsaasti ylikin. Todella riittoisaa lankaa ja ihanan pehmeetä, toivottavasti vain kestävät kovassa käytössä.


Takoitus oli tehdä malliltaan samanlaiset kuin ensimmäiset, mutta unohdin tehdä toisen joustinneule osion tuohon ennen kantapäätä. No eihän kaikkea voi muistaa. Tarkoituksellisesti tuli, että on raidan erillailla. Tuli aika kivan näköiset sukat. Koko on noin 39/40.


Vielä yhteiskuvaa sukista. Varmaan menee lahjoiksi.


Lähikuvaa kaaripitseistä.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat :) Pitäs varmaan kokeilla tota pitsiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Suosittelen, on todella yksinkertainen malli, vain 5:ttä riviä pitää toistaa.

      Poista