sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Ja taas uusi työ

Tänään aamuyöllä kahden aikaan sain Nalle-langasta tehdyt virkattu-vartiset sukat valmiiksi (kyllä, päättelyä myöten). Ja aloitin samaan syssyyn toiset pitsisukat, eri malli tällä kertaa.

Olen päättänyt nyt tehdä sukkia. Niitä on kiva tehdä, kun valmistuvat niin nopeasti. Joten nyt käyn käsityölehtiäni läpi (Moda, Suuri Käsityölehti, Novita yms.) ja etsin sukkaohjeita. Jos yhdessä lehdessä on monta sukkaohjetta, niin teen ne kaikki peräjälkeen, taitaa olla hieman neuroottista.



Molemmat sukat tehty yhdestä kerästä ja sukkien yllä on vielä jäljelle jäänyt määrä. Riittoisaa siis.


Ohje: Novita Kevät 2013 / malli 47
Lanka: Novita 7 veljestä, en muista värikoodia, mutta on metsänvihreä (ei todellakaan ole mikään lempivärini, joten päätyvät varmaan jollekkin sukulaisparalle joululahjaksi)
Koko: 38-39
Puikot: 3,5

Taas muokkasin hieman ohjetta, kun alkuperäisessä ohjeessa käytettiin Pikkusisko-lankaa, mutta minä halusin tehdä juuri tästä langasta. Joten alkuperästä poiketen loin 54 silmukkaa ja jako puikoille vaihtelee jatkuvasti varren kohdalla. Sukan varresta tein lyhyemmän kuin ohjeessa, samoin kantalapusta (20 krs). Ja kantalapun kavennuksessa jaoin silmukat 8/8/8.

Laiska kun olen, niin en jaksanut alkaa pähkäilemään miten kuvio jatkuu jalkapyödän päällä, joten sileää neuletta tiedossa. Olen niin kaavoihin kangistunut, että teen kiilakavennukset joka 2. kerros, samoin kärkikavennukset kunnes jokaiselle puikolla on jäljellä 6 silmukkaa, jonka jälkeen kavennukset tapahtuvat joka kerros. Kärkikavennus tapaani taidetaan kutsua nauhakavennukseksi, mutta en ole nimityksestä ollenkaan varma. Tässä mallissa kantalappu on sileää neuletta. Tämä onkin kivaa vaihtelua ainaiselle vahvistetulle kantapäälle.

Kuvassa vasemmalla näkyy neulontapäiväkirjani, jonka tilasin JUJU-kerhosta kun aloitin sen ensimmäisen kerran. Päiväkirja alkaa olemaan kohta täynnä, joten olen siirtynyt kovakantiseen vihkoon, jossa on ruutupaperi sivut. Tämä antaa vähän vapaammat kädet päiväkirjan täyttöön ja myös luovuus pääsee valloilleen kun sivuja koristelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti