sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Synttärihepat

Sain vihdoin valmiiksi ne äklön vihreät sukat. Tosin mallista aloin tykkäämään kun se on vain varressa, laiskuuttani yritän siis vain selitellä. Itse aloin jopa pitämään näistä sukista ja ehkä joku sukulaisista tai tutuista ei joudukaan kärsimään jos nämä saa lahjaksi.



Aurinkoisella terassilla tuli otettua tämä kuva, ei kyllä tehnyt mieli laittaa sukkia jalkaan ja ottaa kuvaa.

Sannalla on tulossa synttärit kesäkuun lopussa, joten ajattelin tehdä hevosaiheiset villasukat lahjaksi. Jatketaan tätä villasukka teemaa. Sanna siis omistaa minun hoitohevoseni Santun. Sanna ei välitä oikein liilasta, mutta ajattelin että Novitan 7 veljestä Tweedistä sävy Kanerva ja Novita 7 veljestä sävy ruskea, saisi tehtyä aika hauskat kirjoneulesukat. Varteen tulee siis 2x hevosen pää kirjoneuleena.

Ohje: Sovellettu Novitan perussukasta ja kuvio löytyy www.jarbo.se
Lanka: Novita 7 veljestä & Novita 7 veljestä Tweed
Koko: noin 38-39, mieluummin 39 kokoa, kun en ole varma Sannan jalan koosta.
Puikot: 3,5


Sovellettuna tehtynä, joten:
Loin silmukoita perussukan isoimman koon mukaan (56s), neuloin 3cm 2o 2n joustinneuletta. Tämän jälkeen lisäsin kuvion ensimmäisellä sileällä kerroksella tasaisin välein 10s (= 66s). Heppakuvioiden välissä on siis molemmissa reunoissa 1 ylimääräinen silmukka (yht. 2s). Kuvio on ihan hyvällä mallilla ja alkaa myös muistuttaa hevosta. Kuvion jälkeen kavennan takaisin 56 silmukkaan ja neulon toiset 3cm joustinneuletta.

Kantapäästä suunnittelin tekeväni vahvennettuna ja kiilakavennukset joka 2. kerros. Kärkikavennukset tulee samalla tavalla kuin aina ennenkin joka 2. kerros kunnes jokaisella puikolla on 6 silmukkaa, jonka jälkeen kavennukset tulee joka kerros.

Tässä on todella paljon pääteltävää ruskean osalta, inhoan päättelyä ylikaiken, vaikka se ei ole älyllisesti mitenkään vaativaa, eikä fyysinen kuntokaan lopu.. huoh.. kai se on vaan pakko tsempata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti