maanantai 25. elokuuta 2014

Päiväristeily Virossa!

Elokuun alussa lähdin äitini ja kahden parhaan kaverini kanssa Viroon. Tämä reissu toteutettiin vain ja ainoastaan Karnaluksin takia. Kyselin vähän neuvoja Facebookin käsityöryhmissä ja kirjoitin lapulle osoitteen. Satamassa vain näytin taksikuskille osoitteen ja paikanpäällä hän näytti mistä ovesta sinne mennään sisään.

Mietimme ensin että mihin erittäin epäilyttävään paikkaan meidät on jätetty, mutta ulko-oven vieressä oli pienellä punaiselle kirjoitettu Karnaluks ja sitten sisällä vain seurasimme samanlaisia kylttejä. Hyvin löydettiin perille. Karnaluks on kuin taivas käsityöihmisille. Kyllä sinne pitää vähintään kaksi kertaa vuodessa päästä.

Minulla oli budjetti 150 euroa, mutta käytin vain 70 euroa. Mikä oli todellinen yllätys! Olin varannut käteistäkin reilusti yli budjettini :D Ensi kerralla pitää etsiä valmiiksi ohjeita, mihin haluan löytää langat.



Sinisen langan ostin koska se oli niin hyvän värinen ja kivan tuntuinen. Noista keristä varmaankin muodostuu jonkinlainen neuletakki. Lanka on vuohenkarvan ja akryylin sekoitetta. Itse tykkään todella paljon akryylilangoista. Yritän kyllä nyt kokoajan siirtyä ohkaisempiin lankoihin, mutta jotenkin nuo paksummat (7 veljestä paksuiset) langat aina päätyvät käsiini. 


Tällä kertaa minulla oli Facebookin jostain villasukka ryhmästä otetut kuvat, joiden perusteella vähän etsin lankoja. Oli siis barbisukat mihin tarvitaan vaaleanpunaista, mustaa ja valkoista lankaa. Löysin kahta erilaista vaaleanpunaista, toinen on noin Novitan 7 veljestä paksuinen, joten siihen voi etsiä täältä Suomesta mustan ja valkoisen langan. Toinen on paljon ohuempaa, joten siihen saa oikeasti alkaa metsästämään lankoja.

Sitten oli Burberry sukat: mustaa, beigeä, valkoista ja punaista. Löysin ihanan punaisen ja beigen langan, joten ne lähtivät mukaan. Ovat Red Heartin lankoja, itse tykkään tämän merkin langoista ja värit olivat todella herkulliset <3

Katselin seinällä olevia puikkoja ja mietin, että haluaisin ruusupuiset puikot, mutta sitten muistin että Neiti Cova oli napostellut bambupuikkoni, joten päädyin hiilikuitipuikkoihin ja rakastuin niihin <3 myöhemmin tulossa postaus, joissa olen käyttänyt kyseisiä puikkoja.

Ruusupuiset kantikkaat puikot ostin mummilleni, joka kärsii reumasta. Hän lupasi kertoa miten puikot toimivat hänen käytössään. Tarkoistus on, että ostaisin ensi kerralla samat puikot myös itselleni. 

Hiilikuitipuikot ovat kokoa 3,5 (yleisin mitä itse käytän) ja kantikkaat 4,5.

Mukaan lähti myös ristipistokehys. Liikkeessä en itse yltänyt siihen, mutta eräs pitkä suomalaisnainen ystävällisesti auttoi minua, kiitos! Ja pitihän yksi "lukko" (vai miksi sitä sanotaan) ostaa pientä käsilaukkua varten, saa vain nähdä missä vaiheessa pääsen toteuttamaan siihen jotain. Nyt on menossa todella paha sukan neulomisvaihe :D

Ainiin ja ostoslistaan mahtui mukaan yksi ristipistokangas, ensi kerralla voisi katsella noita ristipistojuttujakin enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti