maanantai 15. kesäkuuta 2015

Jouluhenkeä kesäkuussa

Taas valmistui yksi JyJu-työ, tosin erittäin jouluhenkinen ja paksu hartiahuivi. Käytössä oli langat joista halusin päästä eroon. Molemmat langat vaativat vähän paksummat puikot kuin mitä normaalisti käytän. Tässä työssä käytössä oli puikot numero 5.


Langat olivat paksumpia kuin normaali seiska veikka ja meinasi kyllä kädet kipeytyä. Hartiat meni kunnolla jumiin kun koitin tätä saada valmiiksi.


Ohje löytyy Modan lehdestä (tarkemmat tiedot JyJu-postauksesta). Ohjeeseen olisi tullut palmikko reunus, mutta selostus oli taas jotenkin todella monimutkainen. Joten päätin tehdä reunuksen joka on 2o, 2n. Tuli omasta mielestä toimiva noin. Mietin aluksi, että tekisin tuohon harmaaseen reunaan myös, mutta näytti aika hauskalta näin.

 Keskellä huivia on palmikko, jonka molemmilla puolilla on hieman pitsineuletta. Omasta mielestä kiva yksityiskohta ja toi vähän mielekkyyttä neulomiseen. Ja tuolla pitsikuviollahan saatiin lisäykset tehtyä, mikä taas takasi kolmion mallin.

Hauska tehdä, koska tarvitsi neuloa vain aina oikeaa. Yleensä en kauheasti välitä tästä neuleesta, mutta ei näytä tökeröltä tässä työssä. Normaalisti rakastan palmikoita ja pitsikuvioita enkä voi sietää nurjaa neuletta, mutta tähän se jotenkin sopii.

Taitaa tulla taas lahja jollekulle sukulaisista. Saa tosin olla joululahja, kun on niin jouluhenkinen.


Huivin saa kivasti kiinnitettyä soljella, jotta pysyy tukevasti harteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti