lauantai 1. marraskuuta 2014

Lokakuun luonto & syksy haaste

Päätin alun perin osallistua vain halloween-haasteeseen, mutta sainkin työn jopa jo 25. päivä valmiiksi, niin sitten facebookin Käsityöblogit-ryhmän haasteeseen. Aiheena oli luonto ja syksy. Tämä työ valmistui siis tänään, joten todella lyhyessä ajassa tuli tehtyä.


Tällainen siitä nyt sitten tuli. Todella kiva ja helppo tehdä. Ohjeet olivat selkeät, mutta niinhän Novitan ohjeet yleensä ovat todella selkeitä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin päävärinä luonnonvalkoista lankaa ja korostukseen ruskeeta ja farkun sinistä. Minulla taas luonnonvalkoinen sai jäädä resoreihin. Paita on tehty niin sanotusti jämälangoista ja sain miettiäkin, että riittääkö tuo luonnonvalkoinen ollenkaan, mutta hyvin riitti ja jäikin vielä jäljelle.

Ohje: Novita kesä 2014: Pojan palmikkoneulepusero
Lanka: Novita Nalle Luontopolku Kaarna & Novita Nalle (luonnonvalkoinen)
Koko: 110cm
Puikot 3,5


Palmikoita on kuusi kappaletta, kolme "pyörii" toiseen suuntaan ja 3 toiseen. Helppo tehdä, eikä ruutukaaviota tarvinnut kauaa tuijotella, kun kuvio on niin selkeä. Maltoin jopa lukea ohjeet loppuun ja tein kaikki lisäykset ja kavennukset oikeissa kohdissa. Jee hyvä minä!


Kaula-aukot on aina ollut suuri ongelma-alue, minulle ainakin. Vielä voisi siistimmin nostaa ne silmukat puikoille, mutta muuten resorista tuli aika siisti. Kun olin saanut kaikki kappaleet tehtyä, niin aloin heti yhdistelemään niitä ja päättelin samalla kaikki langanpätkät. Alan siis kehittyä tässäkin asiassa, Päättely ja palojen yhdisteleminen ovat aina olleet todella "rasittavia", mutta kyllä se tästä kun haluaa saada jotain samantien valmiiksi.

Hihoihin ei tullut palmikkoneulette, vaan pelkkää sileää. Nopeat siis tehdä. Resori on saman pituinen kuin helmassa. 

Mietin aluksi, että miltä näyttää tuo raitalanka paidassa, koska sukista kyllä tuli todella kauniita. Mutta hyvin istui jopa noihin etu- ja takakappaleisiin. Yllätyin kuinka nätisti ja tasaisesti raidat asettuivat.

Lasten vaatteita teen vähän niin kuin välitöinä, koska ne ovat yleensä pieniä ja nopeita tehdä. Jos en siis halua tehdä villasukkia. Ruskeeta lankaa muuten jäi sen verran, että saan tehtyä tähän mätsäävät lasten villiksetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti